Baratza Sette 270 bonenmolen

Deze helemaal nieuw ontworpen koffiemolen brengt een nieuwe maaltechnologie op de markt voor de thuis- en kleinzakelijke gebruiker.

Het unieke ontwerp van de 40mm. hardstalen maalschijven zorgen voor een retentie van nagenoeg 0 en zeer snelle maaltijden. Ook behoort klonteren tot het verleden met deze nieuwe Baratza koffiemolen.

Deze nieuwe maalschijven zijn ontworpen en geperfectioneerd in Liechtenstein over een periode van 8 jaar. De nieuwe maaltechnologie zet echt een nieuwe standaard in eenvoud, efficiëntie en duurzaamheid.

In dit maalmechanisme draait de buitenste i.p.v. de binnenste maalschijf, en dat is echt nieuw!

Het ontwerp van dit maalmechanisme verdubbelt de efficiëntie in vergelijk met andere koffiemolens in deze prijsklasse.
De gemalen koffie valt verticaal rechtstreeks in je filterdrager of het meegeleverde opvangbakje.

De Baratza Sette heeft een macro- en micro instelling voor je maalgraad en 3 programmeerbare instellingen voor de dosering. De combinatie van deze functies biedt de gebruiker heel gemakkelijk de mogelijkheid telkens weer dezelfde maalgraad te herhalen.

Maalschijven

Deze zijn vervaardigd in Lichtenstein, de 40 mm conische maalschijven malen 3.5gr tot 5,5gr per seconde afhankelijk van de instelling. Deze conische maalschijven malen zeer consistent, zijn duurzaam en blijven vele jaren scherp. Het maalmechanisme voorziet in een precisie uitlijning van de maalschijven en daardoor malen ze heel accuraat.

Digitaal bedieningspaneel

De voorzijde is voorzien van een bedieningspaneel met LED-scherm. Drie programmeerbare knoppen zorgen voor een tijdsinstelling binnen 0,1 seconde. Druk gewoon op de startknop en de Baratza Sette levert automatisch en nauwkeurig de gewenste dosering.

Maalgraad instellingen

De Baratza Sette heeft een macroinstelling voor 30 stappen.
Dus probleemloos malen van espresso- tot cafetièremaling.
Met additionele traploze 9 micro precisie instellingen kan de gebruiker deze koffiemolen zeer nauwkeurig finetunen voor de perfecte espresso.
Het macro/ micro-mechanisme reageert direct met de conische maalschijf wat resulteert in een juiste aanpassing in maalgraad.

Verstelbare houder

Met de ingebouwde verstelbare houder kunt je direct malen in je zeefdrager/portafilter. Of je plaatst  het meegeleverde opvangbakje om koffie te malen voor alle populaire zetwijzen zoals Hario, Clever, Able Kone, Aeropress, filterkoffie etc. Ook weer uniek voor de koffiemolen. Kortom een koffiemolen voor alle zetmethoden. Het Sette’s afvalbakje is gemaakt van een antistatische kunststof met een handige gevormde tuit voor gemakkelijke doseren in je Aeropress, Hario, Cleverdripper of voor welke zetwijze dan ook.
De zeefdrager/portfilter houder is geschikt voor elke afmeting en maakt handsfree malen mogelijk.

Bonencontainer

De bonenhopper kan ongeveer 275g koffie bevatten. Een innovatieve afsluiter zorgt er voor dat je de bonencontainer kunt verwijderen zonder koffiebonen te morsen.

Zetmethoden

De Baratza Sette 270 is geschikt voor alle soorten zetmethoden.

Motor

Een krachtige, hoog koppel DC motor drijft de Sette aan. Het elektrische circuit is uitgerust met een automatische reset en uiteraard een thermische beveiliging.

Reinigen

De maalschijven zijn eenvoudig te verwijderen zonder gereedschap, waardoor het schoonmaken zeer eenvoudig is.

Specificaties:

  • Espresso 3,5gr p/sec, andere maalgraden 5,5gr p/sec
  • Maalschijven 40 mm gehard staal door Etzinger
  • Bonenhopper capaciteit 275gr
  • Meegeleverd opvangbakje capaciteit 160gr
  • Gewicht 3,2 kg
  • Afmetingen BxHxD 13x38x24cm
  • Vermogen 290 Watt 50/60 Hz. 2.4 Amp