Cuba Turquino

Koffie met een revolutionaire geschiedenis.
Als je aan Cuba denkt denk je al gauw aan Fidel Castro, oude auto’s, salsa, rum en sigaren. MaarCuba staat ook bekend om z’n unieke koffie. Deze koffie is alles wat je van Cuba verwacht; vol, stevig en uitgesproken met een typische smaak van sigaren.
De Cuba Turquino Lavado is bijzonder in zijn soort, alleen al doordat Cuba slechts 1 exporteur heeft, welke zeer duidelijk zichtbaar is op de koffiezak met “exporteurnummer 1”.
Wist u dat koffie een van de grootste exportproducten van Cuba is naast rum en sigaren?
Cubaanse koffie heeft als enige koffie, geloof het of niet, een licht rokerige smaak die aan een sigaar doet denken zonder elegantie te verliezen. We branden de Cuba iets donkerder, waardoor het een mooie stevige koffie wordt. Deze koffie doet het het allerbeste in een vol- of halfautomaat, maar kan natuurlijk ook op een filterapparaat worden gezet.                                                                                   Ook typerend aan deze Cubaanse koffie is de volle body en lage rins, die nog eens extra versterkt worden door de donkerdere roast.
De naam is niet toevallig, turquino geeft namelijk de grootte van de boon aan (screen 17 of 18) en lavado betekent “gewassen”. Dit wil zeggen dat het een “washed” koffie is, waarbij de geplukte koffiekersen direct na het plukken worden ontdaan van de schil en vruchtvlees en hierna schoon
worden gewassen.

Type: 100% Arabica